Bild
Nästa artikel

Pilsnerkorvens dag

NYHETER

Bullens pilsnerkorv och camping har för många blivit oskiljaktliga begrepp. Efter förra årets 60-årsjubileum firas nu den nyinstiftade Pilsnerkorvens dag den 30 juni!

Den 30 juni firar vi pilsnerkorvens dag för första gången. Bullens pilsnerkorv har funnits på marknaden sedan 1953 och firade hela 60 år förra året. Nu är det dags att viga en speciell dag för pilsnerkorven och vad passar bättre än mannen på burken, Erik ”Bullen” Berglunds födelsedag.

- Idén fick vi i höstas på kanelbullens dag, vi kände att det behövdes en dag för Sveriges kanske mest kulförklarade korv. Trots 60 år på nacken är den fortfarande populär och vi märker att unga människor har upptäckt pilsnerkorven, inte minst i sociala medier, säger Janne Nordlund Othén PR- & Communications manager på HKScan Sweden

Bullens har en bred folklig förankring och kopplas ofta till aktiviteter kring utflykter, semestrar, båtliv, sommarhus, husvagn, camping, skoteråkning, älgjakt och vickning i goda vänners lag. Bullens började tillverkas i Alvesta 1953 men tillverkas i dag i Kristianstad. Receptet är oförändrat sedan starten och köttråvaran är och har alltid varit från Sverige.

- Vi hoppas att så många som möjligt vill fira denna nya och förhoppningsvis långlivade högtidsdag. Bästa sättet att fira är nog genom att äta pilsnerkorv tillsammans med sina vänner. Vi kommer att fira dagen i Almedalen där vi bjuder på pilsnerkorv i papper, som man gjorde förr i tiden, säger Janne Nordlund Othén.

Taggar: Nyheter, Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.