Bild
Nästa artikel
Pite havsbad blir ny värd för Iglootel

Pite havsbad blir ny värd för Iglootel

NYHETER

Välkända Pite Havsbad är en populär camping med härligt läge vid Bottenviken. Men nu ska campinganläggningen ta steget att även bli välkänt för sina vinteraktiviteter.

– Pite Havsbad är ett av Nordens främsta resmål under sommaren. Nu tar vi steget till att bli det även under vintern, säger Kristofer Lundström, vd på Pite Havsbad till Affärer i Norr.

Inte minst handlar det om att ge de många som utnyttjar Norrlands karga och kalla klimat för att testa bilars vinteregenskaper att uppleva något extra under sin vistelse. Fly-Car arrangerar redan direktflyg mellan Arvidsjaur och flera tyska städer. Inte desto mindre kan det även bli en möjlighet för alla vintercampare att få uppleva något extra på sin väg till eller från en destination av annan karaktär.

Det är researrangörerna Fly Car och Silver Resort i Arjeplog i samarbete samarbetet med Pite Havsbad Group som står för campingens nytänkande. Nu hoppas de på fler besökare från såväl Sverige som övriga nordiska länder. 

– Under det senaste året har vi satsat stenhårt på att lyfta anläggningen genom att göra omfattande byggnationer av såväl ny spaanläggning vid havet, skybar, renoverade hotellrum, ny lobby och restauranger. Med den nya höga standarden på anläggningen och en kapacitet på över 2 700 bäddar i hotell och stugor samt 1 100 husvagnsplatser kombinerat med satsningar som Iglootel, är målet att vi ska bli Nordens främsta åretruntanläggning, säger Tobias Lindfors, ordförande och ägare Pite Havsbad Group till Affärer i Norr.

Iglootel har gjort sig ett namn genom att bygga hotell helt i snö. Iglootel i Arvidsjaur har unikt designade rum med både övernattningar och visningar där de förklarar hur de lyckats konstruera bygget.

Bakom Iglootel står Akademin för hantverksdesign i Aachen i Tyskland som varje år designar skulpturer i is och snö vilka placeras i direkt anslutning till Pite Havsbads nyrenoverade SPA.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.