Bild
Nästa artikel
Polar anser sig oberörda av MLG:s konkurs

Polar anser sig oberörda av MLG:s konkurs

NYHETER

Husvagnstillverkaren Polar tror att de kan gå i det närmaste skadefria ur konkursen hos Mobile Living Group. Hur det blir med Solifer är däremot oklart i dagsläget.

Vid ett samtal med Solifer-Polars vd Tony Ekström bekräftar han för Husbil & Husvagn att Polar i Dorotea inte berörs av Mobile Living Groups konkurs.

Trots likheterna i namn med ett av de bolag som begärts i konkurs är de två bolagen inte knutna till varandra.

- Vi blir av med fyra återförsäljare men i övrigt är återförsäljarorganisationen intakt, säger Tony Ekström som fortsätter, inte heller har vi drabbats av någon omfattande förlust i samband med detta. Vi har organisatoriskt gått in och stöttat de som beställt vagnar hos de konkursade bolagen och även för dessa kunder ser det ut som om inget särskilt hänt.

Just nu håller Polar på att bygga upp en ny organisation för sina återförsäljare och fabriken kommer att ha organisationen i sina nuvarande lokaler.

Hur situationen kommer att bli med Solifer är i dagsläget oklart.

- Vi äger varumärket men produktionen sker i Tyskland. Detta, tillsammans med konkursen, gör att vi inte med säkerhet kan uttala oss om hur det kommer att bli, säger Tony Ekström.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.