Nästa artikel
Polisen kollar trafiken extra mycket den här veckan
NYHETER

Polisen kollar trafiken extra mycket den här veckan

Publicerad 14 mars 2017
Fram till den 19 mars genomför polisen sin nationella trafikvecka då de genomför extra många kontroller i trafiken, framför allt för att kontrollera nykterheten.

Just nu pågår polisens nationella trafikvecka där fokus ligger på att kontrollera nykterheten i trafiken. Tanken med det hela är att polisen ska vara mer synlig på vägarna med många trafikkontroller där de kontrollerar körkort, att föraren är nykter, att bälte och skyddsanordningar används korrekt och fordonets uppgifter stämmer.

– Polisen kommer att arbeta utifrån lokala förutsättningar och vara där problemen finns. Det kan till exempel vara utanför Systembolaget, vid idrottsanläggningar eller att arbeta utifrån olika tips, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg, utvecklingscentrum Mitt, Polismyndigheten i ett pressmeddelande.

När polisen upptäcker en berusad förare kommer de att samverka med beroendevården genom arbetsmetoden SMADIT, som står för samverkan mot alkohol och droger i trafiken.

Den här trafikveckan är en av sju kampanjer som genomförs samordnat inom EU årligen och var och en fokuserar på olika problem.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.