Bild
Nästa artikel

Polisen stoppade husbil som körde 63 km/t för fort

NYHETER

Bärgning, motorväg och fortkörning är ingen bra kombination. I morse ryckte polisen ut med flera polispatruller för att få stopp på framfarten som kostade de inblandade 5 000 kronor i böter.

Vid sjutiden i morse fick polisen region öst samtal om en märklig framfart där en husbil var inblandad rapporterar TT.

Husbilen bogserades av en utlandsregistrerad bil på E4 i Värnamotrakten i en hastighet som vida översteg de 30 km/t som är den tillåtna gränsen. De 93 km/t som mättes upp med laser innebar en överträdelse med 63 km/t. 

Det satt personer både i personbilen och i husbilen, säger Hanna Andersson, presstalesman på polisen i region Öst till Värnamo Nyheter.

Polisen gav böter till de utländska förarna, sammanlagt för de två personer i 50-årsåldern som ertappades blev det 5 000 kronor för såväl bogsering på motorväg som fortkörning. Eftersom högsta fart vid bogsering är 30 km/t och detta samtidigt är lägsta fart på motorväg är detta i princip inte tillåtet. Om omständigheterna ändå tvingar fram en bogsering får man endast göra detta till närmaste avfart och i så fall på vägrenen.

– De sade att de inte visste att det var förbjudet att bogsera på motorväg i Sverige, säger polisens presstalesman Hanna Andersson.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.