Nästa artikel
Ponnyhoppning i Borås
Nyheter

Ponnyhoppning i Borås

Publicerad 29 oktober 2012 (uppdaterad 19 november 2012)
Nordens största ponnytävling arrangeras på Borås Ridhus den 31-4 november.

Onsdag den 31 oktober arrangerar Borås Fältrittklubb traditionsenligt Nordens största ponnytävling – Änglahoppet, på Borås Ridhus. Den stora nyheten i år är att Inomhus-SM i ponnyhoppning arrangeras och förläggs samtidigt som Änglahoppet.Cirka 300 deltagare i åldrarna 8-18 år förväntas till Borås och Borås Ridhus. Varje dag beräknas cirka 2 000 personer att besöka anläggningen. Och därtill skall läggas 250-280 ponnys.

- Vi har varit tvungna att minska ned vårat Änglahopp något för att bereda plats för SM:et. Vi har också förlängt evenemanget med ytterligare en dag. Själva SM-tävlingarna drar igång på fredagen den 2 november och den Svenska Ponnyeliten kommer finnas representerade vilket vi tycker är väldigt roligt, menar Pia Sahlberg, tävlingsledare Borås Ridhus.

SM i Ponnyhoppning inleds med en invigning för SM-ryttarna. Därefter tar första omgången vid med kategori B-ponny som startar med stilbedömning i sin klass. Under lördagen är det dags för andra omgången. Söndagen finalpass för samtliga klassificerade, inledningsvis med final därefter B-final.

För fullständigt program för dagarna läs mer på: anglahoppet.se

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.