Nästa artikel
Populärt med camping till VM i Falun
NYHETER

Populärt med camping till VM i Falun

Publicerad 11 februari 2015 (uppdaterad 1 oktober 2019)
Faluns campingar börjar bli fullbokade inför skid-VM och det finns bara någon enstaka ströplats kvar.

Det är Dalademokraten som uppmärksammar beläggningssituationen vid Faluns campingplatser och konstaterar att det är populärare än någonsin med camping inför VM.

Med mindre än en vecka kvar till invigningen av skid-VM tyder det mesta på full beläggning för Faluns campingplatser.

Ingarvets camping är fullbokad sedan en vecka och situationen är likartad på Lugnets Camping trots att campingytan har utvidgats med extraytor vid Åsbo, friidrottsplanen och kastplanen.

– På ordinarie campingen har vi bara någon ströplats kvar, berättar Lasse Mellstrand på Lugnets camping till Dalarnas tidningar och fortsätter Vi räknar med mellan 1 700-2 000 personer på samtliga campingar per dygn.

Ingarvets industriområde görs om till 100 campingplatser där det kommer att finnas taxiservice, restaurang, tömningsstation, bevakning, hunddagis och det är bara drygt en kilometer ner till centrum. Tyvärr saknas dock storslagen natur med sjöutsikt men ur praktisk synvinkel finns inget bättre ställe, hävdar Ulf Lundberg till DT, en av idékläckarna till Ingarvets camping.

Folk som väntat in i det sista med att boka kan få problem att hitta platser i närheten, speciellt för de sista dagarna från stafetterna och framåt ser det ut att bli tufft att campa.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.