Nästa artikel
Porsche designar husvagn åt Airstream
Nyheter

Porsche designar husvagn åt Airstream

Publicerad 13 april 2023 (uppdaterad 13 april 2023)
Porsche har designat en Airstream husvagn med minimalt luftmotstånd – kolla in detaljerna!

När anrika Airstream ville utveckla en modern och smidig husvagn tog de hjälp av ännu mer anrika F.A. Porsche design.

Resultatet är en husvagn vars fjädring kan höjas och sänkas så att den ska kunna rullas in i garage. Den har också höj- och sänkbart tak som är isolerat, samt en slät undersida (och utsida) utan utstickande detaljer – för att maximalt minimera luftmotståndet.

Snyggt och strömlinjeformat ska det vara om Porsches designteam får bestämma.

Taket är höj- och sänkbart.

När man väl står still på camping har den också en öppningsbar bakstam som ger balkongkänsla. Ett heltäckande glastak ger utsikt mot himmel och stjärnor.

Invändigt har vagnen ett kompakt badrum med dusch, toalett och handfat i samma utrymme. Den har ett kök med en utbyggbar bänkyta som går tvärs över entrén för ökad arbetsyta. Sittgruppen kan bäddas till en dubbelsäng och undersidan av överskåpsraden har en strömskena där lampor och tv-skärm kan skjutas omkring nästan runt hela vagnens insida.

Du kan titta ut på stjärnhimlen genom glastaket.

Sittgruppen kan bäddas till en dubbelsäng.

Den kompakta husvagnen blir större när taket höjs och den lilla ”balkongen” fälls ut.

– Vi ville ha en vagn med lågt luftmotstånd och som ska vara lätt att dra bakom elbil och den ska kunna förvaras i garage i städer. Samtidigt är det viktigt att behålla vår ikoniska design, man ska se att det är en Airstream, säger Bob Wheeler, President & CEO på Airstrem.

Kruxet då? Ja, detta är ett koncept som än så länge bara finns på datarenderade bilder, ja och en verklig modell faktiskt. Dock bara i 1/3-delsstorlek.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.