Nästa artikel
Portugal stoppar fricamping
NYHETER

Portugal stoppar fricamping

Publicerad 11 februari 2021
En ny lag i Portugal stoppar alla former av fricamping. Fortsättningsvis måste övernattning i en husbil eller husvagn ske när den är parkerad på en plats avsedd för detta.

Det är bobilverden.no som uppmärksammat informationen i Diário da Republica. Ett övernattningsförbud har tidigare diskuterats även i Spanien och syftet är att få ett stopp på den alltmer omfattande fricampingen vid natursköna platser och kuststräckor, något som lokalbefolkningen ofta upplever som ett växande problem.

Förbudet för att övernatta gäller mellan 21 och 07 och lagtexten ska återfinnas som Artigo 50.º-A i Decreto-Lei n.º 102-B/2020. Straffet är böter på mellan 60 och 300 euro men högre bötesbelopp på 120 till 600 euro gäller om man fricampar inom skyddsområden. Bobilverden rapporterar även att det skulle kunna tillkomma böter om man skräpat ned.

Fortsättningsvis får övernattning bara ske på ställplatser, campingar och platser som förmedlas av parter som Portugal Easy Camp, portugaleasycamp.com, det senare att jämföra med France Passion och liknande plattformar där övernattning kan ske vid vingårdar och lantegendomar.

Här hittar du bobilverdens artikel.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.