Nästa artikel
Positiv försäljning för Thor Industries
NYHETER

Positiv försäljning för Thor Industries

Publicerad 1 oktober 2019 (uppdaterad 1 oktober 2019)
Thor Industries, som äger Hymer, redovisar stabil försäljning i USA efter en period med nedgångar som förklaras med att lagren hos återförsäljarna varit för stora men nu nått lagom nivå. Detta påverkar även Dometic och båda företagens aktier steg.
Den nordamerikanska marknaden har under 2019 dragits med för stora lager hos återförsäljarna och beställningarna hos tillverkarna har därför minskat hittills i år. Nu verkar situationen ha stabiliserats och Thors ledning räknar med en uppgång när den lägsta lagernivån sedan första kvartalet 2017 nu noterats.

Den omsättning som Thor Industries redovisar var i linje med det som förväntats och det justerade resultatet per aktie, 1:67 USD, var högre än väntat. Omsättningen uppgick till 2 312 miljoner dollar resultat per aktie är 17 procent bättre än förväntat. Aktien steg drygt 5 procent på nyheten.

Detta ses av marknaden som mycket positivt även för Dometic vars största marknad är Americas som inkluderar USA. Aktien steg 2,58 procent när Thors positiva siffror redovisades efter att ha haft en negativ trend under 2019 när fordonstillverkningen minskat.

Marknaden i USA andas nu optimism och återförsäljarna sägs av Thor Industries återigen investera.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.