Nästa artikel
Premiär för Mercedes EQT – ny elbil även som campingbil
Nyheter

Premiär för Mercedes EQT – ny elbil även som campingbil

Publicerad 6 december 2022 (uppdaterad 6 december 2022)
Mercedes senaste elbilsmodell heter EQT ska locka familjer som prioriterar utrymmen och smarta förvaringslösningar. Den kommer även som campingbil.

Mercedes har visat upp en ny elbilsmodell. Det handlar om familjebussen Mercedes EQT – en eldriven version av T-klass med grundteknik som delas med bland andra Renault Kangoo.

Designmässigt skiljer EQT ut sig jämfört med sina ”förbränningssyskon” genom en egen front och svart grill och mörkare grafik. Drivlinan delas med Renault Kangoo E-Tech vilket innebär framhjulsdrift, 122 hk, 245 Nm och ett batteripaket på 45 kWh som ger en räckvidd på 29 mil.

Dragkrok finns som tillval och då klarar bilen upp till 1 500 kilo i släpvikt. På insidan finns en högt uppdragen vindruta som ska ge bra ljusinsläpp. Men köparna får hålla tillgodo med något lägre tekniknivå i bland annat infotainmentsystemet jämfört med Mercedes övriga elbilar.

Artikeln har tidigare publicerats på vår systertidning Vi Bilägares sajt.

Vid sidan av den vanliga familjeversionen med dubbla skjutdörrar kommer också en campingbil med eldrift i form av Mercedes EQT Marco Polo. Den får uppfällbart tak för bättre ståhöjd, längre axelavstånd, solcellspanel, utfällbart bord, kylskåp, kokplatta, diskho med tolvliterstank, markis och sju usb-uttag.

– För oss är framtiden elektrisk, oavsett storleken eller syftet för transportbilen, säger Klaus Rehkugler, försäljningschef på Mercedes Transportbilar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.