Bild
Nästa artikel
Premiärvisning av lyxiga Morelo

Premiärvisning av lyxiga Morelo

Nyheter

Caravan och Camping gick i år av stapeln mellan torsdagen den 16:e och söndagen den 19:e februari. Intresset var i vanlig ordning stort och en del fordon presenterades för första gången i Sverige. Lyxbilsmärket Morelo stod för mässans största releaseparty. Uppslutningen var stor då bilarna presenterades av. Festen stod generalagenten Bergholm i Kristinehamn för.

På mässan stod tre Morelo uppställda och trängseln kring dem var stundtals påtaglig. Efter stängningsdags på invigningsdagen dukades det fram snittar och flaskor korkades upp. Efter en stunds minglade höll Lars Bergholm, från Bergholms, och Andreas Wolfer-Heilmann, från Morelo, en presentation av företaget och dess bilar. Bilarna är välutrustade från start men tillbehörslistorna är trots det långa. Den minsta och billigaste heter Morelo Manor 74 H och kostar från 1.8 miljoner. Den är baserad på Iveco Daily, är 755 centimeter lång och har en totalvikt på 6000 kilo med lastvikten 1250 kilo. I andra änden av skalan hittar vi Morelo Palace 100 GS baserad på ett MAN chassi. 10.13 centimeter lång, 11990 kils totalvikt med 3990 kilos lastvikt. Priset? Från 3100000 kronor kostar bilen vars tilltänkta kunder förmodligen inte, först och främst, är ute efter en billig bil. Två återförsäljare finns i skrivande stund: FJ Husvagnscenter i Falkenberg och Husbilslandet i Kristinehamn.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Gillis Eklund
2012-02-26 11:51

Att åka jorden runt ja mycket bra. Men inte för Europas medeltids städer eller campingar för stor annars fin bil. Har en Kabe 750 LXL nog att parkera den och få plats.

#2
kent lund
2012-03-07 16:56

Hoppas få resa Europa runt i denna suveräna maskin,,,Provar gärna,,,är tidsmillionär,,,,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.