Nästa artikel
Pris till kafé med ställplats
Nyheter

Pris till kafé med ställplats

Publicerad 20 oktober 2015
Café Baltzar i Sjötorp har fått pris av Göta Kanalbolaget för sitt företagande där kafé, butik, gästhamn och ställplats ingår i konceptet.

Under måndagen samlades 50 företagare från företagsnätverket Officiell Partner Göta kanal i Borensberg. Under mötet delades utmärkelsen "Årets Längs Göta kanalföretag" ut, vilket syftar till att uppmärksamma och belöna ett framgångsrikt företag längs Göta kanal.

Café Baltzar har funnits sen 2010 och under åren som gått har verksamheten breddats och vuxit. Idag drivs café med både fika och lunch, en butik med kläder och heminredning, gästhamn, båtuppläggning och ställplats men också ett litet kanalmuseum på husets övervåning.
– Vilken jätteöverraskning! Det är en ynnest att få en sån här utmärkelse, speciellt med alla de andra starka företag som är med i nätverket, säger Monica och Peter Lindgren, ägare av Café Baltzar.

Motiveringen för utmärkelsen lyder:

”På kort tid har Monica och Peter Lindgren byggt upp en stabil och lönsam verksamhet som är öppen större delen av året. Med stort engagemang och kraft driver de café, butik, ställplats, gästhamn, båtuppläggning samt kanalmuseum. De samverkar med flera andra företag och föreningar längs kanalen och deltar aktivt i nätverket. Vi är stolta över att ha dem som ambassadörer för besöksmålet Göta kanal.”

Göta kanal är en av Sveriges mest kända och välbesökta turistattraktioner. Göta kanal sträcker sig mellan Mem vid Östersjön och Sjötorp vid Vänern och har 58 slussar.  Mellan 1810 och 1832 skapades den 190 km långa kanalen, varav 87 km grävdes för hand av totalt 58.000 svenska soldater.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.