Bild
Nästa artikel

Rabatt på Italienska böter

TRAFIK

Att få böter rabatterade känns som lite udda i vårt regelstyrda Sverige. I Italien däremot tar man till detta grepp för att få in böter direkt av felande förare. Hela 30 procent får dras av vid snabb betalning.

Bilturister som i Italien råkar ut för en trafikbot kan numera få 30 procents "rabatt" på bötesbeloppet om det betalas in hos polismyndigheten på den berörda orten ifråga eller annars inom högst fem dagar. Nyordningen gäller från 21 augusti 2013.

En bilist som till exempel utan tillstånd kör in i en trafikbegränsad zon i en italiensk stad måste normalt betala minst 78 Euro, men kan alltså nu få en "rabatt" på 30 procent så att den verkliga kostnaden blir 53,20 Euro. På samma sätt minskas bötesbeloppet för exempelvis fortkörning med upp till 10 km/h utanför tätorter från 41 Euro till 28,70 Euro.

Bötesbeloppet ifråga kan lättast  betalas direkt hos den polismyndighet som utfärdat boten. Samtliga italienska polisstationer har därför numera utrustats med kredit/betalkortsläsare för att möjliggöra kontantlösa betalningar.
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Folke Filbytare
2013-09-30 14:17

Ja, det låter ju rimligt. Ska man se det till den italienska vanan att leverera beställda reservdelar så kan det väl vara rimligt att metoden ju förr desto bättre än inget alls tillämpas.
Jag skulle hellre se en nybörjarrabatt i de svenska leden. Eller varför inte klippkort så den tionde förseelsen gratis?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.