Nästa artikel
Rapido Group satsar på plantering av skog
NYHETER

Rapido Group satsar på plantering av skog

Publicerad 14 december 2017 (uppdaterad 14 december 2017)
För att minska miljöpåverkan från den körning som företagets bilar skapar satsas på skogsplantering som klimatkompensation. Men även i själva produktionen återvinns mycket som annars betraktas som avfall.

I sitt pressmeddelande skriver Rapido Group att miljöpåverkan är alla våras ansvar och att vi måste arbeta för att minimera vår påverkan på ecosystemet. Rapido Group vill uppmuntra det här ansvarstagandet som krävs genom att kompensera för produktionen i Mayenne där Rapido, Itineo och Dreamer produceras. Via ett samarbete med Reforest Action ska de ta sin del av ansvaret.

- Vi har bestämt att initialt plantera 2 000 träd. De miljömässiga fördelarna som bedömts av Reforest Action är anmärkningsvärda! Vi beslöt att välja den närmaste möjliga skogen för våra anställda och en där allmänheten har fritt tillträde. Det betyder att alla får fördel av vårat miljöarbete, förklarar Vincent Rabut som är Rapidos marknadschef. Planteringen kommer att ske i mars 2018.

Rapido Group Mayenne skriver att de är stolta över sin historia och att vara delaktiga i ett långsiktigt arbete för utvecklingen av en skog nära fabriken, närmare bestämt Sillé-le-Guillaume i Vimarcé, en stor skog som vårdas av National Forest Office. Reforest Action bedömer att satsningen skapar 83 arbetsdagar och tio ton kol binds vilket motsvarar utsläppen från två miljoner kilometers körning.

Reforest Action har kämpat sedan 2010 mot avskogning samt för att återställa skadad skog och målet uppnås genom samarbete med olika företag. Visionen uttrycker de på följande sätt

- Att göra det möjligt för alla att ge ett positiv avtryck i världen, ett träd i taget.

Men även produktionsmetoderna är viktiga. Många insatser görs för att även i denna process minska företagets miljöpåverkan där Rapido Group lyfter fram några fakta.

  • Belysningen i fabriken anpassas efter dagsljuset
  • Återvinning av vatten från exempelvis täthetskontroller
  • Så stor lokal produktion som möjligt för att minska transportbehovet
  • 160 ton förpackningskartong återvinns
  • 25 ton plast återvinns
  • 160 ton sågspån används till bränsle

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.