genrebild

Nästa artikel
Rastplatser efter E6 får extra bevakning
NYHETER

Rastplatser efter E6 får extra bevakning

Publicerad 18 maj 2017 (uppdaterad 18 maj 2017)

genrebild

Förra året tvingades polisen gå ut med flera varningar om stölder på rastplatserna längs E6 i Västsverige och Halland men i år ska Trafikverket och polisen förebygga brotten med ökad bevakning och öppna miljöer .

Det blir regelbunden bevakning från Snapparp i södra Halland längs Västkusten upp till norska gränsen i Trafikverket och polisens gemensamma projekt, skriver polisen i sin information.

Polisens roll blir att frekvent köra in på rastplatserna i stället för att som tidigare ofta bara köra förbi och polisens volontärer kommer också att få i uppdrag att åka till rastplatserna och sprida information kring inbrottsrisken.

– Tanken är att vi, framför allt under sommaren, kommer göra regelbundna stopp för att kontrollera fordon men också ge information kring att det är inbrott i bilarna. Vi passerar ändå ofta de platserna så då kan vi passa på att svänga in och titta till det lite oftare, säger Ann Rönnäng, kommunpolis i Kungsbacka.

Trafikverkets har redan börjat att städa upp i naturen runt rastplatserna och kommer dessutom att se över belysningen, säger Jimmie Sjöberg, projektledare vid Trafikverket.

– Töm bilen före tjuven! Det är det som det handlar om och inbrott sker ju på fler ställen i Kungsbacka än vid rastplatserna så det är en generell regel att man inte ska låta något vara kvar i bilen blir det klassiska slutordet som Ann Rönnäng poängterar extra.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.