Nästa artikel
Red Dot Design Award till Truma LevelControl
NYHETER

Red Dot Design Award till Truma LevelControl

Publicerad 20 april 2018 (uppdaterad 20 april 2018)
Red Dot Award är ett designpris som ges till innovativa lösningar inom en rad områden. Tidigare har Niesmann+Bischoffs fått två av priserna för sina modeller Flair samt Arto och nu är det dags för Trumas gasolnivåsensor att få detta hedersamma designpris.

Det internationellt erkända designpriset får sägas visa på att branschen för fritidsboenden har många spännande lösningar som också omsätts i praktiken. Konkurrensen om att komma på prispallen är hård även om inte alla känner till att priset finns. Nu är det dags för ytterligare ett företag som arbetar med husbilar, husvagnar och deras utrustning att njuta av prisutdelningens frukter.
 
Både praktisk och snyggt utformad, så säger juryn om Truma LevelControl som därför i april 2018 belönades med Red Dot Design Award. Vidare sägs att priset tilldelas produkter som övertygar med en utformning av hög kvalitet, innovationsgrad, funktionalitet, ergonomi och långa livslängd.

Vad är då funktionen med den prisbelönta Truma LevelControl?  Syftet är att  på ett bekvämt och exakt sätt hålla reda på gasolmängden via en app. Enheten mäter nivån i gasolflaskan med hjälp av ultraljud och skickar uppgifterna till en smartphone via Truma iNet Box.

- Vi har utformat LevelControl så att den är extremt behändig samt enkel och intuitiv att använda. Sedan har vi kombinerat det med ett utseende och en beröringskänsla som är högst tilltalande, säger Peter Wickelmaier, representant för Trumas produktdesign och fortsätter, Vi är därför oerhört glada över att ha tilldelats Red Dot Design Award. Det sporrar oss att även i fortsättningen fästa stor vikt vid en lyckad kombination av innovativ teknik och kvalitetsutformning när det gäller våra produkter.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.