Har du aldrig haft din husvagn påställd? Då måste du göra det nu!

Nästa artikel
Regeländring för husvagnar
NYHETER

Regeländring för husvagnar

Publicerad 19 september 2014 (uppdaterad 19 september 2014)

Har du aldrig haft din husvagn påställd? Då måste du göra det nu!

Husvagnar som aldrig varit påställda måste ställas på före den 28 oktober för att undvika problem. Det finns 200 sådana husvagnar i Sverige.

På grund av nya regler behöver de husvagnar i Sverige som aldrig varit påställda att ställas på innan den 28 oktober 2014. Annars riskerar ägaren att behöva ansöka om ett enskilt godkännande för att kunna ta husvagnen i trafik igen.

De finns oftast hos återförsäljare men kan i vissa fall finnas hos privatpersoner. Transportstyrelsen påpekar att det endast berör 200 husvagnar, så det är ingen stor volym, men kan bli besvärligt för den som drabbas. Transportstyrelsen har också skickat ett brev till de ägare som är berörda.

Alla fordon har någon form av godkännande. Husvagnar har tidigare kunnat typgodkännas enligt svenska regler (föreskriften VVFS 2003:28). Från den 28 oktober gäller dock nya EU-regler (EU-direktivet 2007/46/EU). Cirka 200 husvagnar berörs av de nya EU-reglerna och det är de som varit förregistrerade av tillverkaren men aldrig påställda för användning i trafik.

Den som har en husvagn som aldrig varit påställd rekommenderas därför att göra det. Samtliga fordonsägare får i dagarna ett brev från Transportstyrelsen om detta.

Läs mer om de nya reglerna

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.