Nästa artikel
Regeringsmiss gör p-böter ogiltiga
NYHETER

Regeringsmiss gör p-böter ogiltiga

Publicerad 29 augusti 2021 (uppdaterad 29 augusti 2021)
En miss i trafikförordningen gör att tusentals p-böter utfärdats felaktigt och de som betalat kommer att få tillbaka sina redan inbetalade pengar.
Det är Kvällsposten som rapporterar om att tusentals parkeringsböter kommer att strykas av polisen, en uppgift som de snappat upp från Sydsvenskan.

Problemet uppstod när Trafikförordningen skrevs om och ett "från" för mycket smög sig in i texten vilket berör "tusentals parkeringsanmärkningar" och i region Syd rör det sig hittills om cirka 650 ärenden. De belopp som måste betalas tillbaka i hela landet kommer att uppgå till flera miljoner. Felet berör parkeringsanmärkningar utfärdade mellan december 2020 och maj 2021. 

– Felet uppstod när Regeringskansliet i december ändrade i Trafikförordningen 16 paragrafen, kapitel 10 varpå regeringen antog förordningen utan att märka felaktigheten. Slarvfelet ska också påverka lokala föreskrifter om parkeringsförbud runtom i landet som måste beslutas om en gång till, skriver Kvällsposten.

– Vi måste undanröja en del av de parkeringsanmärkningar som bestridits till oss, skriver polisens rättsavdelning i ett brev som i dagarna går ut till landets kommuner enligt Kvällsposten.

– Om de redan har betalat kommer pengarna att betalas tillbaka, säger Henrik Mones, handläggare på polisens parkeringsgrupp i Region Syd till Sydsvenskan.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.