Bild
Nästa artikel
De provisoriska registreringsskyltarna är numer gjorda av papp
De provisoriska registreringsskyltarna är numer gjorda av papp

Registreringsskyltar görs av papp

NYHETER

De provisoriska registreringsskyltar som Polisen lämnar ut har förändrats. De nya skyltarna är tillverkade av papp, vilket är bättre ur miljösynpunkt och dessutom garanterar att skyltarna blir just provisoriska.

En fordonsägare som blir av med en registreringsskylt måste kontakta Polisen och meddela detta. Polisen förlustanmäler den förlorade skylten i vägtrafikregistret och hjälper till att beställa en ersättningsskylt som kommer med posten inom 2-3 vardagar.

Men oftast använder man sitt fordon dagligdags och det får inte användas utan registreringsskylt. I sådana situationer kan Polisen utfärda en provisorisk registreringsskylt som ger fordonsägaren rätt att köra tills att ersättningsskylten har levererats.

Det är Transportstyrelsen som tillhandahåller de provisoriska registreringsskyltar som Polisen lämnar ut. Myndigheten har nu upphandlat en ny skyltleverantör och resultatet är en förändring i utseende och material.

– Vi ville ha en ny skylt med tydlig miljöprägel. Samtidigt ställde vi kravet att skylten ska hålla i sju dygn. På den tiden räknar vi med att du hinner beställa, ta emot och montera en riktig ersättningsskylt, säger Christofer Kärrdahl, verksamhetsledare på Transportstyrelsen.

De polisstationer som fortfarande har den gamla typen av provisoriska skyltar kvar kommer att använda dessa först och båda typerna kommer därför att vara giltiga under en övergångsperiod.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.