Nästa artikel
Reimos grundare Günter Holona har avlidit
NYHETER

Reimos grundare Günter Holona har avlidit

Publicerad 4 juni 2020 (uppdaterad 4 juni 2020)
För 40 år sedan grundade Günter Holona tillbehörsfirman Reimo som numer även är väl etablerad på den svenska marknaden. Nu meddelas att den 69-årige Günter Holona överraskande gick bort den 30 maj.
Campingtillbehör, campingmöbler och förtält, tillbehör för husbil och husvagn, det är verksamhetsområdet för Reimo i Sverige. Under årens lopp har sortimentet växt med allt fler campingprodukter där varumärken som Reimo Tent Technology, Camp4, Carbest och Holiday Travel återfinns.

Sedan starten 1980 har den tyska firmans grundare byggt upp ett välkänt företag och bortgången kom överraskande efter en kortare tids sjukdom. Tills alldeles nyligen var han aktiv i företagets ledning.

Företaget startades med om- och tillbyggnad av husbilar men utvecklades vidare till en ledande aktör inom tillbehör. Vid den tiden var Günter Holona fortfarande ekonomistudent med en dröm om en egen husbil trots studentlivets knappa resurser. Kombinationen blev till en drivkraft som ledde fram till dagens internationella företag som även har försäljning i Asien. Idag går det till och med att beställa kompletta ombyggnader och med dagens Vanlife-trend har företaget en solid grund.

När man tittar i backspegeln kan man konstatera att framgången inte kommit av sig självt. Den första 32-sidiga katalogen skrev Günter Holona på en skrivmaskin och mycket har handlat om att utnyttja varje tillfälle att förbättra produkterna, utveckla sortimentet och använda all ledig tid för att utveckla företaget. Idag ses katalogen på 1000 sidor som ett måste för alla som håller på med ombyggnader, något som kanske inte framstod som självklart när Günter Holona satt vid skrivmaskinen.

Pop-up-taken har vunnit erkännanden, redan 1983 lanserades en kompakt konstruktion och under företagets historia har ett femtiotal olika konstruktioner presenterats med en total produktion på en kvarts miljon.

Här hittar du den tyska hemsidan.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.