Bild
Nästa artikel

Reklam i GPS:en

Nyheter

Snart kommer företagens egna logotyper att visas i GPS:en. I dag ser bensinstationer som Statoil, Shell och OKQ8 oftast likadana ut på den digitala kartbilden. Många har stamkundskort och då underlättar den nyheten. Nästa steg inom gps-reklam är realtidsinformation och kampanjannonser.Enligt tidningen Dagens Media förväntas det säljas 500 miljoner GPS:er nästa år. Därmed öppnas en ny marknad för reklamindustrin. Navteq, som ägs av Nokia, står för 80 procent av världsmarknaden när det gäller digitala kartor för GPS:er och de levererar bland annat till Garmin, Nokia, Magellan, Navigo, BMW mfl.

Navteq uppger att Realtidsinformation är nästa steg och då kan exempelvis hotell visa hur många rum som finns lediga - direkt i GPS:en. Huruvida det gäller camping- och ställplatser framgår dock inte av artikeln som du hittar via länken längst ner.


Vad tycker du om reklam i GPS:en? Logga in och säg din mening nedan.


Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Josef
2008-12-29 14:15

Nej och åter nej !!!! Kan man inte få slippa reklam nån gång.
Det kommer ju att ta upp en hel del plats i GPS:en och det verkar väldigt onödigt.
Det fungerar väldigt bra som det är nu.
Om det skulle bli så då måste vi som användare få gratis uppdateringar.
Josef

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.