Årsmötesträffen i Karlstad lockar till nya rekord! 650 husbilar är på plats i helgen.

Nästa artikel
Rekordmängd med husbilar i Karlstad!
Stormöte!

Rekordmängd med husbilar i Karlstad!

Publicerad 19 maj 2023 (uppdaterad 19 maj 2023)

Årsmötesträffen i Karlstad lockar till nya rekord! 650 husbilar är på plats i helgen.

Nu har Husbilsklubben sitt årsmöte i Karlstad. Frågan är om det någonsin varit så många hästkrafter på Färjestads travbana? Se bilder från träffen här!

84500 hästar samlade på Färjestads travbana i Karlstad!

Husbilsklubbens årsmötesträff har precis börjat och första dagen började förstås med solsken, för vi är ju i Karlstad! Vi besöker träffen med redaktionens plåtis som får sällskap av ca 650 andra husbilar. Första dagens inkörning pågick en bra stund och det var häftigt att se så många husbilar samlas innanför ovalen på Färjestads travbana.

En oval som för övrigt mäter 1 km i längd och som normalt upptas av betydligt färre hästar. Men det är inte det enda rekordet, enligt uppgift har det aldrig samlats så många på Husbilsklubbens årsmöten genom tiderna.

På tal om hästar, om vi räknar med att varje husbil har 130 hästars motor så betyder det 84 500 hästar på Färjestads travbana denna helg...

Förutom alla glada besökare på plats så finns också flera glada utställare av tillbehör och fordon! Se mer och hitta länkar till några av utställarna i galleribilderna nedan!

Till exempel är Erikssons husvagnar, Autohallen husbilar och Husbilslandet på plats med delar av sina sortiment från Adria, Carthago, Kabe, McLouis, Knaus, Morelo, Affinity och Eura Mobil. Och inne i Toto-hallen finns ett antal utställare av tillbehör som till exempel stödben/fjäderben från E&P Hydraulics, supermjuk sätesklädsel från Ullbädden, formsydda mattor från Mattjätten, motoroptimering från TM Chiptuning, snygga glas och skålar från Semona, smarta projektorer från Piczo, praktisk vattenrening och tankrening från OxyG, fördelaktiga husbilsförsäkringar från Varsam Försäkring, smidiga LPG-flaskor från Swetec Maskin, effektiva carbon cleaner motorrengöring från HHO Carbon Cleaner och förstås lite läsning från Husbil & Husvagn!

Nu fortsätter festen med uppträdanden, möten och mat i dagarna tre (18-21 maj). Till exempel ska Sveriges husbilsvänligaste kommun offentliggöras innan den långa karavaner av husbilar reser hemåt under söndagen.

Karavaner av husbilar på väg till Karlstad. Regn ända fram till kommunskylten där den utlovade solen sken!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.