Bild
Nästa artikel
Special-körkort för elbilar och delade laddplatser tror Renault kan vara bra för elbilsutvecklingen i Sverige.
Special-körkort för elbilar och delade laddplatser tror Renault kan vara bra för elbilsutvecklingen i Sverige.

Renault vill införa elbilskörkort och delade laddplatser

NYHETER

Rabatt på körkortsutbildning och laddplatser som hyrs ut av privatpersoner är några av initiativen för få fler att välja eldrivet.

Renault vill driva på elbilsutvecklingen i Sverige. Därför föreslår biltillverkaren att det ska införas ett speciellt körkort för elbilar, kallat EB.

Förslaget ska presenteras för riksdagen och innehåller bland annat subventionerad körkortsutbildning. Den som vill lära sig att köra elbil ska få kraftig rabatt på utbildningspriset på körskolan. När föraren sedan har tagit kortet vill Renault att det ska vara fri laddning vid utvalda laddplatser och gratis parkering för den som innehar ett elbilskörkort.

Renault har också hakat på trenden med delningsekonomi och startat en tjänst där användare kan dela sina laddplatser med andra. Detta efter en undersökning som gjordes tillsammans med Sifo som visade att varannan svensk ansåg att bristen på laddstolpar är ett hinder för elbilsutvecklingen. Via en karta kan de som känner för att dela med sig av sin laddplats gå in och registrera var den finns och bestämma hur mycket det ska kosta att ladda.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.