Bild
Nästa artikel
Resa med husbil "down under"

Resa med husbil "down under"

Nyheter

Det blir allt populärare med husbil på utlandssemestern. Hos researrangören MyPlanet har intresset för husbil på långväga semestrar i Australien och Nya Zeeland ökat med över 20 procent hittills i år.

 

- Kör-själv-trenden på semestern är på stark frammarsch bland långväga resenärer och plockar andelar från andra resformer, säger Susanne Ritzén Österberg, VD på MyPlanet.


Hos MyPlanet ökar antalet långväga resenärer som väljer att ta sig fram med husbil kraftigt. Sedan förra året har bokningarna ökat med drygt 20 procent. I topp ligger husbilssemestrar i Australien och Nya Zeeland.

 

Att allt fler svenskar vill uppleva utlandssemestern med husbil har flera förklaringar:

- Husbilen gör semestern flexibel och ger resenären frihet att upptäcka nya platser i sin egen fart, säger Susanne Ritzén Österberg.

 

Husbilarna håller idag en mycket hög standard och är utrustade med alla tänkbara faciliteter för att hålla – minst - samma standard som boendet hemma. En nyhet är modeller med så kallade ”slide outs” som breddar bilarna rejält för att göra dem både rymligare och bekvämare. En annan praktisk funktion är höj- och sänkbar dubbelsäng Dessutom finns cykelhållare till husbilen för att kunna upptäcka Australiens natur från sadeln. Husbilarna finns i olika prisklasser och storlekar. De flesta husbilar är utrustade med bland annat eget kök, LCD-tv, mikro, gasspis, utomhusgrill samt dusch och toalett.


 

Hos MyPlanet är det flest familjer som bokar husbilar för semestern i Australien och Nya Zeeland, men även par utan barn är en stor kundgrupp.


Ytterligare en husbilstrend är så kallade ”rymdskepp”, en stor bil med de flesta av husbilens faciliteter. Dagtid fungerar den som en bekväm bil för att smidigt ta sig fram i nya landskap. Nattetid förvandlas den enkelt till en husbil med dubbelsäng. Kombinationen husbil/hyrbil är lite av enklare karaktär än en vanlig husbil.

- Rymdskeppen på fyra hjul har hög hippfaktor och lockar till spontancamping under resan, säger Susanne Ritzén Österberg.

 

Här ökar husbilar mest på långväga resor:

Ökning 2013 jämfört med 2012:
1. Australien 37 %
2. Nya Zeeland 31 %

3. USA 15 %

(Källa: MyPlanet)

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.