Bild
Nästa artikel
Resorna med Karmann Gipsy

Resorna med Karmann Gipsy

Nyheter

Solveig och Lasse är inbitna husbilister. De började sitt mobila liv i en folkabuss 1978 i USA. Detta gjorde att dem 10 år senare skaffade en husbil i Sverige. Nu berättar dem med sina egna ord om äventyren med sin Karmann Gipsy runt i hela Europa. Ni kommer att kunna läsa om deras resor i ett bildreportage med start på måndag 22/8.

Solveig och Lasse började det mobila livet av en slump när de bodde i Los Angeles 1978 och skulle på bröllopsresa. Hotell var inte att tänka på eftersom att det skulle kosta för mycket. Efter mycket om och men bestämde de sig för att hyra en folkabuss som skulle ta dem genom staterna. De fastnade direkt för denna typ av semester och bestämde sig för att börja kolla på en husbil när de kom tillbaka till Sverige. 

1988, 10 år efter den månadslånga turen i USA hittade dem vad de ville ha, en begagnad Karmann Gipsy som endast hade gått 75 mil. Bilen skulle passa perfekt för deras äventyr eftersom att de inte har några barn och den räcker mycket väl för två personer. 

Idag har dem kört över 30 000 mil med husbilen och trivs helt fantastiskt med det livet som dem har kunnat leva under tiden som dem har ägt bilen. 

– Vi ger oss i huvudsak ut på semester i september månad varje år, säger Hans. Vi har besökt de allra flesta ställen i Europa och vi får aldrig nog av att upptäcka nya områden. 

Paret har en förkärlek att upptäcka nya platser och har sällan återvänt till samma plats flera gånger. Deras äventyr har bland annat tagit dem upp till italienska bergsbyar och städer runt kanaler. 

– Vi älskar att åka via kanaler i Tyskland och Frankrike, det finns så många trevliga platser att stanna på och så mycket att se, säger Solveig. 


Både Solveig och Lasse är ense om att maten är det viktigaste under resorna. De älskar att laga mat i husbilen och ägnar mycket tid åt det. 

– Jag förstår mig inte på människor som säger att de knappt äter i husbilen, och om de gör det så blir det burkmat. Maten är en så stor del av resorna, och jag tycker att det är viktigt med bra mat, det är en del av semestern, säger Solveig. 

Efter sina resor i Europa har de bestämt sig för att de ska övervintra i Spanien och Portugal och har därför bestämt sig för spara dessa länder till båda har gått i pension och de kan tillbringa vinerhalvåret med att upptäcka platserna. 

Då måste de sälja sin pärla för att kunna ha det riktigt bekvämt. 

– Visst, det är lite vemodigt, men efter 23 år med bilen så vet vi att vi måste ha en större bil om vi ska kunna bo en längre period i en husbil, säger Lasse. 

Den nya husbilen blir en Dethleffs Magic Edition och med den hoppas båda två att dem ska kunna leva ett trevligt liv nere i Spanien och Portugal under många säsonger. 

– Men givetvis är det mysigt att bara ge sig ut över en helg till någon camping i närheten av Stockholm, men nu ska vi satsa på att komma iväg ordentligt och verkligen utnyttja husbilen, precis som vi gjort med vår Karmann Gipsy, säger Solveig med ett leende på läpparna.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Alexander J
2011-08-18 16:08

Kanske skribenten ska be någon kollega kontrollera hur man använder "de" och "dem" i text.

#2
Annar
2011-08-24 18:14

Måste någon glädjedödare alltid ägna sig åt petitesser. Kul att läsa om Karmann.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.