Bild
Nästa artikel
Risk att hjul lossnar, Al-Ko återkallar 7000 husvagnar

Risk att hjul lossnar, Al-Ko återkallar 7000 husvagnar

Återkallning

Al-Ko antar som en försiktighetsåtgärd i samarbete med tillverkare och återförsäljare en återkallning av husvagnar där hjul riskerar att lossna.

I den fortlöpande kvalitetsuppföljningen har det upptäckts ojämnheter i färgskiktets tjocklek på bromstrummor av modell 2361. I värsta fall kan detta förorsaka att en eller flera hjulbultar släpper, med påföljande risk att hela hjulet lossnar.
För att säkerställa en maximal säkerhetsnivå skall därför bromstrummor av modell 2361 med produktion från oktober 2012 fram till maj 2013 bytas ut. De aktuella bromstrummorna återfinns på enkelaxlade husvagnar med AL-KO axlar som har en totalvikt över 1600 kg, levererade från tyska, slovenska och svenska tillverkare från och med oktober 2012.
AL-KO ber alla möjligen berörda husvagnsägare att kontakta sina återförsäljare för att få klarhet om just deras husvagn påverkas av utbyteskampanjen. Bromstrummorna på de aktuella husvagnarnas axlar skall bytas ut. Detta kommer att göras kostnadsfritt via återförsäljare eller annan husvagnsverkstad.
AL-KO tillverkar mer än 1 miljon axlar årligen över hela världen. Omkring 7.000 av dessa påverkas av denna kampanj.

Vad ägarna måste göra:
Ägare av berörda husvagnar skall omedelbart kontakta sin husvagnsåterförsäljare för att få problemet åtgärdat. Al-Ko ber ägarna till dessa husvagnar att inte köra med husvagnen annat än till verkstaden när bytet skall göras. I den mån man redan är på resa med sin husvagn, alternativt inför färden till verkstaden, bör hjulbultarna kontrolleras och dras åt i enlighet med tillverkarens angivelser och sedan fortsätta att kontrolleras minst var 50:e kilometer.

AL-KO inser att den uppkomna situationen kommer att orsaka visst besvär men är ändå övertygade om att dessa förebyggande säkerhetsåtgärder ligger i husvagnsägarnas absoluta intresse.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.