Bild
Nästa artikel
Rognstranda camping Norges bästa

Rognstranda camping Norges bästa

NYHETER

Det är Norsk Bobil- og Caravanclub (NBCC) som har utsett Rognstranda camping till årets NBCC Topp-camping 2018.

Norsk Bobil og Caravan Club, NBCC, som tidigare hette Norsk Caravan Club, är Norges största intresseorganisation för ägare till fritidsfordon. De utser varje år Norges bästa camping men de går inte på högst standard utan mer på gästbemötande och gemytlighet bland NBCC:s 80 campingar.

Själva menar campingen att de ligger vid en av Norges finaste badstränder och framhåller även sin geopark der man kan se och läsa om de speciella bergarter som finns på platsen. Den som vill gå "på tur" eller fiska kommer att ha goda möjligheter till det. Campingen håller öppet från den 1 maj till sista augusti.

Den prisbelönta campingen är familjeägd och ligger idylliskt längst in i Rognsfjorden i Telemark, en bit söder om Oslo. Campingen har en hundraårig historia men den riktiga starten i besökshänseende började på 1960-talet när campingturism blev mer frekvent och campingplatsen blev mer organiserad. Idag erbjuder campingen 120 säsongsplatser samt hundra tomter för korttidsboende förutom några stugor. Campingen har två servicebyggnader och väl tilltagna lekmöjligheter för barnen.

Här hittar du deras hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.