Bild
Nästa artikel
Ronneby utökar antalet ställplatser

Ronneby utökar antalet ställplatser

NYHETER

Allt fler kommuner satsar på att utöka antalet ställplatser. I Ronneby satsas på Östra Piren där antalet platser på ställplatsen ska fördubblas.

Blekinge Läns Tidning skriver att kommunen satsar 17 miljoner på att göra Östra Piren till en knutpunkt för skärgårdstrafiken nästa sommar och i samband med det görs även andra satsningar för att området ska blir en mötesplats.

– En del av satsningen kommer troligen att starta under 2018, säger kommunens näringslivschef Torbjörn Lind till BLT.

Ställplatsen ligger längst ut på piren och på kajområdet ska kommunen anlägga ett evenemangsområde och mindre grönområden för lek och park. Redan idag används området till olika evenemang, däribland Sillarodden.

Projektet startar redan den närmaste månaden. Utöver ställplatsen ska det anläggas cirka 100 parkeringsplatsar, fiskeriverksamheten ska utvecklas och trollingfiskare ska också kunna gå ut och fiska via Östra piren. Servicebyggnad och en enklare servering ingår i planerna.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.