Bild
Nästa artikel
Så här ska Cabby räddas

Så här ska Cabby räddas

NYHETER

En preliminär företagsrekonstruktion för Cabby Caravan AB i Kristinehamn har lagts fram i Värmlands tingsrätt.

Värmlands Folkblad har lagom till påsk tagit del av planen för Cabbys rekonstruktion.

Vd Hans Lind har avgått och Cabbys styrelse är föremål för ändringar hos Bolagsverket.

Genom att göra klart påbörjade husvagnar för 20 miljoner kronor, få in kundfodringar på tio miljoner kronor, ett lagervärde om cirka 7,5 miljoner kronor, och genomföra fastighetsaffären för tio miljoner kronor med kommunens fastighetsbolag, kan 47,5 miljoner kronor komma in under rekonstruktionen om verksamheten fortsätter.

Rekonstruktionen kommer i första hand att pågå fram till den 25 juni och inga av de 93 anställda är uppsagda, enligt advokat Henrik Nilsson på advokatfirman Allians, som är utsedd av Värmlands tingsrätt att vara rekonstruktör. Han har presenterat en preliminär rekonstruktionsplan för att förbättra företagets ekonomi.

För att klara företaget långsiktigt, krävs utöver en ackordsuppgörelse, att en investerare går in med ett kapitaltillskott, alternativt att bolaget genomför en nyemission.

Försäljningen av fastigheten till kommunens fastighetsbolag, vilken överklagats, kommer att prövas av förvaltningsrätten tidigast i sommar enligt Cabbys bedömning.

Hela artikeln av Lars Myr i Värmlands Folkblad hittar du här.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
KABE-RO
2014-04-27 14:51

Synd om cabby ett gamalt anrikt husvagns märke som man följt under ett antal år

#2
bengan
2014-04-27 15:22

Får hoppas de löser det långsiktigt. Då slipper skattebetalarna betala för deras "lek" och firman i Tenhult slipper köpa upp ytterligare ett namn.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.