Bild
Nästa artikel
Så här gäller körkort i och från Storbritannien

Så här gäller körkort i och från Storbritannien

NYHETER

Regeringen har beslutat att personer som har körkort från Storbritannien ska kunna använda körkortet i Sverige, även om personen har varit folkbokförd i landet i mer än ett år. Även det omvända gäller.

För att underlätta för personer med brittiska körkort att bo, arbeta och studera i Sverige har regeringen beslutat om ett undantag i körkortslagen. Det innebär att personer som innehar körkort från Storbritannien inte behöver ansöka om svenskt körkort efter ett år, utan kan fortsätta använda sina körkort, skriver Transportstyrelsen på sin hemsida.

– Sverige och Storbritannien har ett nära samarbete som ska fortsätta utvecklas även efter Brexit. Därför har regeringen idag beslutat att de över 15 000 britter som är folkbokförda i Sverige ska kunna fortsätta använda sina nationella körkort, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth. 

Beslutet inkluderar även körkort utfärdade i Färöarna.

Även det omvända gäller, det kommer inte att krävas internationellt körkort för att köra i Storbritannien även om det inte blir något avtal vid årsskiftet.

Ändringarna föreslås träda i kraft den 1 januari 2021.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.