Nästa artikel
Sälens nya rekordsatsning
Nyheter

Sälens nya rekordsatsning

Publicerad 14 december 2009 (uppdaterad 13 juli 2010)
Nya upplevelsehuset Experium har just öppnat och det är en av fjällvärldens största satsningar någonsin. Spa, bastuvärld, bowling, barer, 3D-bio och landets första inomhussurf ska locka besökare sommar som vinter.


Den 13 december öppnade Experium i Lindvallen, Sälen. Experium innehåller äventyrsbad, inomhussurfing, spa, bastuvärld, bowling, lekrum, spel, 3D-bio, gym, shopping samt flera barer och restauranger. Anläggningen har kostat 360 miljoner kronor och är en av de största satsningarna någonsin i den Skandinaviska fjällvärlden.


– Vi vill erbjuda nya upplevelser även efter en dag fylld med skidåkning. Experium har öppet året om och vi hoppas kunna attrahera cirka en miljon gäster per år, säger Henrik Linusson VD Experium AB i ett pressmeddelande.



Experium sträcker sig över totalt fyra våningsplan. Den rustika inredningen ska föra tankarna till Rocky Mountains i Colorado. Fjället har gett inspiration till byggnadens design. Totalt räknar man med att Experium kommer att skapa cirka 100 arbetstillfällen i Sälen med 15 helårsanställningar och 85 säsongsanställningar.





Sveriges första Flowrider, vågsurfmaskin på 9x16 meter.

Bastuanläggning för lugnare avkoppling.

Vattenrutschbanor i upplevelsebadet.

Grafik över de fyra våningsplanen.

Den nya anläggningen sedd utifrån med backarna i bakgrunden.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.