Nästa artikel
Sápmi Nature Camp, en plats bland de 21 bästa i världen
NYHETER

Sápmi Nature Camp, en plats bland de 21 bästa i världen

Publicerad 26 oktober 2017 (uppdaterad 26 oktober 2017)
Visserligen handlar National Geografics lista om 21 platser i världen de anser extra besöksvärda inte specifikt om en camping för husvagnar, men det är ändå en plats som är nog så besöksvärd för dig som söker en extra spännande upplevelse!

I somras publicerade National Geographic en artikel på sin webbsida som har miljontals besökare över hela världen. Texten handlade om en plats i Gällivare - Sápmi Nature Camp som drivs av Lennart Pittja, en man som över 20 år arbetat med samisk besöksnäring.

National Geographic listade 21 olika platser i världen som kan erbjuda sina besökare en naturnära och högkvalitativ upplevelse. Hållbara och spektakulära anläggningar som i samklang med det lokala samhället finns i orörd och vild natur. En av platserna som tidningen valde ut var Sápmi Nature Camp, en plats där samerna delar med sig av kunskap om det samiska livet och naturen i nordligaste Sverige.

Kommunbladet frågar turistentreprenören och medlemmen i samebyn Unna tjerusj, Lennart Pittja, hur det känns att få denna uppmärksamhet.

- Det är ju naturligtvis fantastiskt att bli uppmärksammad på det här sättet och en fin PR för ett litet företag i Gällivare, säger Lennart och fortsätter; det har inneburit ett ökat intresse, bland annat från researrangörer och media. Förhoppningsvis blir det fler bokningar i vinter tack vare detta. 

Under förra säsongen var campen placerad i Abborrträsk nära Gällivare och nu arbetar Lennart med en ny plats som ska erbjuda både service och vacker natur utan att störa renskötseln i området.

Här hittar du deras hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.