Nästa artikel
Säsongspremiären för Axmar Brygga närmar sig
GÄVLEBORG

Säsongspremiären för Axmar Brygga närmar sig

Publicerad 31 mars 2020 (uppdaterad 1 april 2020)
Axmar Brygga öppnar upp igen nu till helgen den 4 april. Alla gäster och inte minst husbilsvänner hälsas välkomna på lördagar och söndagar samt vid speciella helgdagar då det också är öppet.

– Vi slår upp portarna med ny vårmeny, hälsar köksmästare Leif Klövstedt. Med tanke på rådande omständigheter så öppnar vi även upp vår stora uteservering oavsett väder. Jag vill även poängtera att restaurangen är stor med gott om utrymme för gästerna att sitta med mellanrum. Självklart vill vi som traditionen bjuder presentera en del nya smaker i vårmenyn men även behålla de favoriträtter som blivit klassiker i restaurangen.

En smakrik nyhet som Axmar Brygga lyfter fram bland förrätterna är eldad pilgrimsmussla med ostronemulsion, krispig bläckfisk, flädergryn, grönt äpple och salladslök. Pilgrimsmusslan vedeldas för att sedan tärnas och smaksättas med salt och citron och serveras på ett riktigt krispigt ”flarn” av tapioca smaksatt med bläckfisk. Den toppas sedan med ytterligare smak av havet i form av ostronemulsion (majonnäs smaksatt med ostron) och alger. Äpplet, flädern och salladslöken bryter sedan av och ger en fräschör till rätten som förslagsvis kan slå följe av en annan nyhet, nämligen ångad fjällröding med forellrom. Den serveras med skummad musselsås, blomkålscrème, grön sparris, krondillsgurka och forellrom. Tillsammans med en potatispuré som är smaksatt med gräddfil och kallrökt torsk är detta en rätt som glädjer både sinnet och smaklökar enligt pressmeddelandet.

Hela vårmenyn går även att få som Take Away med er hem eller till våra husbilsgäster, hälsar Leif. Hämtmaten levererar även direkt till husbilen för de som vill det utan extra kostnad.

– Visst är det speciella tider och det är många som har ringt och undrar om vi kommer att hålla öppet. Många av dessa är husbilsgäster som vill planera sin resa och är beredda att åka ganska långa sträckor för sina upplevelser. Vi har naturligtvis säkrat upp med stora avstånd mellan borden och erbjuder generösa utrymmen i övrigt samt att vi har extra handsprit vid entréer och wc, hälsar grundaren Yngve Persson. Så varmt välkomna att fly coronahetsen till Jungfrukusten och Axmar Bryggas stora ställplatsparkering. Där kan ni vandra i de natursköna, kulturrika omgivningarna och njuta av den fantastiska havsutsikten - och riktigt god mat förstås!

Läs mer om öppettider och särskilda dagar samt erbjudanden och mer information på deras hemsida. GPS: N61°2′55″, E17°9′34″

https://axmarbrygga.se/stallplatser

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.