Bild
Nästa artikel
Sex månader för fyllefärd med husvagn

Sex månader för fyllefärd med husvagn

NYHETER

Att köra bil berusad är självklart helt olämpligt. Att ha passagerare i husvagnen under färd likaså. Kombinationen ledde till sex månaders fängelse då rätten inte trodde på mannens förklaring.

Det blev sex månaders fängelse för en 42-årig Blekingebo som kört i diket med tillkopplad husvagn där hans sambo befann sig.

Den 19 augusti hade paret blivit osams under semestervistelsen på Öland. Förbannad och rejält berusad satte sig mannen i bilen och påbörjade sin hemfärd medan sambon befann sig i den påkopplade husvagnen.

De hann ta sig över Ölandsbron och en bit till innan det tog stopp. På E22 i höjd med Ljungbyholm försökte sig mannen på en omkörning, körde in i mitträcket och därefter ned i diket.

Själv klarade han sig oskadd, men sambon kastades runt i husvagnen och träffades av omkringflygande föremål.

42-åringen döms för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och grovt rattfylleri. Straffet blir sex månaders fängelse.

Själv säger han sig ha legat och sovit i husvagnen under färden, och att en okänd person måste ha stulit ekipaget. En uppgift som sambon inte håller med om och som tingsrätten bedömde som osannolik.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.