Bild
Nästa artikel

Sju av tio kör för fort

NYHETER

Att julen skall vara fridens helg gäller tydligen inte trafiken, där är det stress till släktingar och vänner som gäller. Nu lanseras dock en reseplanerare som hjälp.

- Vi vill lägga fokus på att man kommer fram till julbordet, inte när. Om man vet hur lång tid en bilresa minst borde ta, är det lättare att förbereda sig och behålla lugnet längs hela vägen. Dina Restider gör det även möjligt att skriva under ett löfte - så att du kan lova de som väntar att resan kommer att ta den tid som krävs. Vi försöker hela tiden underlätta och förbättra vardagen för människor och den här tjänsten är en del i det arbetet, säger Paula Fagerlund, Kommunikations- och webbchef, på Dina Försäkring AB.

http://restider.dina.se kan de som ska ut och åka i jultrafiken få hjälp att tidsplanera sin bilresa under bättre förutsättningar. 
Tjänsten tittar på en rad olika faktorer i kombination, såsom trafikhistorik, vägbyggen och väder för att beräkna hur lång tid 
bilresan minst ska ta.

- Julen är en period på året då det är mycket rörelse på vägarna runt om i hela landet. I jultrafiken råder helt andra förutsättningar än vad många annars är vana vid och då är det extra viktigt att vara väl förberedd innan bilfärden, säger Claes Tingvall, trafiksäkerhetsdirektör på Trafikverket.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.