Bild
Nästa artikel
Skantzö bad och camping fyller 50

Skantzö bad och camping fyller 50

NYHETER

Den SCR-anslutna trestjärniga campingen lockar årligen till cirka 20 000 gästnätter och den 24 maj är det dags för jubileum. Då blir det invigning av en ny golfbana, gratis bad och aktiviteter för stora som små.

Den naturskönt belägna Skantzö Bad och Camping och ligger mellan Kolbäcksån och Strömsholms kanal i hjärtat av Mälardalen. Här är det bara en kort promenad till Hallstahammars centrum.

Vid den sedan två år tillbaka åretruntöppna campingen som har slussarna på ena sidan och forsarna på den andra hittar man bland björkar och tallar utebad, minigolf och flera andra aktiviteter. Men många lockas även av det historiska kanal- och slussområdet Skantzen. Servicen som erbjuds är  restaurang med fullständiga rättigheter, minilivs, kiosk, äventyrsgolf som invigs vid jubileumet, kajak- och kanotuthyrning, utegym, tennis-, basket, boule- och beachvolleybollplan och hundrastgård.

Campingplatsens historia började på 1960-talet med att det nu  tempererade utomhusbad började byggas och i samband med det en liten campingplats. I dag har anläggningen vuxit till tre bassänger med en vattenrutschkana och ett hopptorn. Men även campingen har utvecklats och där erbjuds idag 23 stugor och 200 tomter.

Det har gjorts en rad förbättringar efterhand och nästa stora investering blir att riva det största servicehuset och bygga ett nytt som är vinterbonat. Det gångna året har det grävts för fiber till wi-fi och anlagts såväl beachvolleybollplan som hundrastgård. Under 2019 är det dags att börja rusta upp bassängerna, först med rengöringsanläggningen, samt att byta ut minigolfen mot äventyrsgolf.

För att göra bokningarna enklare har de även börjat med onlinebokning.

Vid jubileumet kommer det även att finnas en utställning med foton ända från starten.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.