Bild
Nästa artikel
Skatt på biltvätt för att få slut på fultvättandet

Skatt på biltvätt för att få slut på fultvättandet

NYHETER

Att det är miljöskadligt att tvätta bilen hemmavid känner nog de flesta till. Var fjärde tvättar ändå bilen på uppfarten och värst är norrlänningarna där var tredje inte följer rekommendationen. Därför införs nu restriktioner och vad är mer effektivt än straffskatt?

Att norrlänningarna inte vill värna om sin miljö kom som en överraskning för utredarna, likaså att stockholmarna är så mycket mer miljömedvetna. I Stockholm är det bara 17 procent som inte åtlyder rekommendationen från miljödepartementet, i Norrland är det 33. Malmö ligger dock inte långt efter, där är siffran 26 procent.

För att understryka allvaret i miljöbrottet har många kommuner infört ett förbud för biltvättning hemmavid men nu tas nästa steg och det införs därför en skatt på denna kriminalitet. Det borde ju vara allmänt känt att tvättvattnet innehåller miljöskadliga ämnen som olje- och bensinrester samt giftiga tungmetaller.

- Det förorenade vattnet rinner orenat ut i våra marker vilket skadar djur och växter, meddelar miljöministern och fortsätter Så kan vi inte ha det. Skatt är det mest effektiva sättet att stoppa oönskat beteende, se bara på vårt förslag om ny bilskatt! Genom att kombinera dessa förslag avser vi minska fordonsparken och det ligger dessutom ett förslag om att förbjuda smutsiga bilar i trafiken. Sådana förbud finns redan i flera länder med vårt näraliggande grannland Estland som föregångsland.

Dessutom tvättar många av fultvättarna bilen på fel sätt, repar lacken med smutsiga tvättsvampar, högtryckstvättar för nära och glömmer att vaxa bilen efteråt. Allt sådant påverkar bilens andrahandsvärde vilket gör fultvättandet dyrt, även om ägarna på så vis slipper kostnaden för att hyra plats i biltvätt eller köra i en tvättbana.

Vad kommer det då kosta att fultvätta bilen hemma på gräsmattan? En utredning ledd av tvättskatt-experten Bogusian Malus ska ta reda på det. Svar kommer första april 2018.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Indigo
2017-04-01 15:03

April, april...

#2
Senioranders
2017-04-04 18:38

Jadu Indigo, är du säker på att det är ett aprilskämt?
Nuvarande regering med miljöpartisterna har ju flerfalt visat sig vara
totalt tokiga. Tänk bara på att FEM-FALDIGA bilskatten.
Ja någonstans skall de väl ta hem pengarna så de får tillräckligt
med resurser till alla importer inte minst av "ensam-kommande-barn".
Tänk er själva, alla dessa hundratusentals "barn" skall ju kunna ta hit
hela sina familjer framöver. Det blir säkert bortåt miljonen personer
som skall ha mat och bostäder!!
Sån tur att staten väljer att dra in pensionen för våra pensionärer.
De som jobbat hela sitt liv kan inte försörja sig på pensionen.
De kan inte betala sin hyra. Bra det, kasta ut dem sossar och miljöpartister
och sätt in importerna istället.
Men det kommer då att bli dubbelt så dyrt för skattebetalarna så då måste
bilskatten höjas ytterligare, kanske tio gånger mer än nu.
Då finns det inga svenskar som har råd att använda sina bilar.
En trolig sosse/miljöputte-lösning blir väl då att skänka dessa fordon till importerna.
Det enda raka, RÖSTA NÄSTA VALPÅ ANDRA ÄN SOSSAR OCH MILJÖPARTISTER.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.