Bild
Nästa artikel
NYHETER

SkiStar öppnar samtliga destinationer innan jul

Publicerad 8 december 2020 (uppdaterad 9 december 2020)
Trots regeringens nya restriktioner öppnar SkiStar sina destinationer i Sverige om ungefär en vecka. En rad försiktighetsåtgärder har vidtagits och för oss med eget boende menar man att det går att hålla nödvändig social distans.

Nu står det klart att SkiStar Åre, Sälen och Vemdalen öppnar under vecka 51. Efter en intensiv höst med en tät dialog med lokala och nationella aktörer inom vården, räddningstjänsten samt destinationsbolagen inför SkiStar en rad försiktighetsåtgärder. Syftet är att kunna erbjuda en trygg och säker vistelse med omtanke om gäster och medarbetare. De senaste veckorna har dessutom snöproduktionen gått för högtryck och tillsammans med en hel del natursnö och kallare temperaturer är skidorterna nu redo att öppna upp för alla skidsugna gäster.

– Det är väldigt glädjande att snöförhållandena är så pass goda att vi äntligen kan öppna upp vintersäsongen och välkomna alla gäster till oss. Vi har infört en rad försiktighetsåtgärder för att göra det tryggt och smidigt för dig som gäst hos oss i alltifrån liftkön och värmestugan till när du checkar in digitalt på ditt boende eller laddar på ditt SkiPass. Det är också oerhört viktigt att vi alla hjälps åt att följa försiktighetsåtgärderna från oss och myndigheternas rekommendationer då individen också har ett stort ansvar, säger Niclas Sjögren Berg, operationell direktör för SkiStar AB. 

Läs också: Reseguide – 15 resmål för snöälskare

Hos SkiStar är 84 procent av liftarna i öppen fjällmiljö och många av SkiStars gäster kommer med egen bil vilket är positivt för att hålla en fysisk distans till andra utanför sitt eget sociala umgänge. Därutöver rekommenderas gästerna att förboka SkiPass, skidhyra och skidskola i förväg för att undvika onödiga köer och fysiska kontakter. 

– Det blir en annorlunda säsong i år men vi tar ansvar och har gjort allt vi kan för att anpassa oss till situationen och följer utvecklingen noga och inte minst myndigheternas rekommendationer. Högsta prioritet denna säsong är att våra gäster och medarbetare kan erbjudas en trygg och säker miljö i kombination med minnesvärda fjällupplevelser och bra skidåkning. Vi välkomnar våra gäster att semestra hos oss i fjällen i vinter men man kan inte ta semester från att följa coronarestriktionerna, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.

Läs också: Restips Tännforsen – Sveriges största vattenfall

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.