Nästa artikel
SkiStar stänger Hemsedals och Trysils skidområden
NYHETER

SkiStar stänger Hemsedals och Trysils skidområden

Publicerad 12 mars 2020 (uppdaterad 12 mars 2020)
Hemsedal Kommune har fått information från myndigheter om att åtgärder mot corona-viruset går in i en ny pandemi-fas. Kommunen har som svar på detta tagit ett flertal beslut där ett av dessa är att stänga Hemsedals skidområde. Även Trysil stängdes kort efter.

Hemsedal vid norska Jotunheimen drivs av SkiStar och är ett populärt resmål för campare just den här årstiden. Men nu när Norge blivit hårt drabbat av Coronaviruset har norska myndigheter beslutat att stänga området för turism. Normalt pågår säsongen ända till maj.

Bara någon timme efteråt meddelades att även skidområdet Trysil hanteras på motsvarande sätt.

– Beslutet är taget för att begränsa antalet människor som befinner sig i kommunen, vars sjukvårdsapparat för tillfället endast är dimensionerad för att hantera de komplexa sjukvårdsfrågor hos de fastboende, och det har vi stor förståelse för, säger Linda Morell, PR Chef SkiStar.

Beslutet innebär att tillresande till Hemsedal kommer att så fort som möjligt informeras om beslutet och de som just nu befinner sig i Hemsedal kommer på ett ordnat sätt få resa hem.

– Vi har precis nåtts av denna information så just nu är vår prioritet att informera gäster och medarbetare, säger Linda Morell.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.