Bild
Nästa artikel
Skodas överraskning: Här är framtidens campingbuss

Skodas överraskning: Här är framtidens campingbuss

NYHETER

En designer på Skoda visar upp en spännande konceptbil i form av en ”husbil från framtiden”.

Den klassiska Folkabussen har genom åren varit en populär husbilsmodell. Flera företag har specialiserat sig på att bygga om Volkswagen Transporter till husbil och Volkswagen har även sålt en egen husbilsversion av modellen.

Koncernsyskonet Skoda vill inte vara sämre. Nu har designern Daniel Hájek visat upp ett projekt som kanske inte blir verklighet, men som ändå ger en hint om hur en husbilsbuss från Skoda skulle kunna se ut.

Daniel Hájek har utgått från klassiska minibussen Skoda 1203 som lanserades 1968, men det nya busskonceptet ska enligt honom inte uppfattas som någon retrobil.

– Jag designade en modern bil som hyllar den klassiska modellen. Jag ville att den skulle vara tidlös, säger han.

”Jag tror den här typen av bil skule vara fantastisk för Skodamärket”
Skodas överraskning: Här är framtidens campingbuss

Konceptbilen har ett så kallad ”pop top-tak” som kan höjas upp för att ge bättre innerutrymmen. Bilens mått har anpassats efter Volkswagen Transporter-plattformen, men den kan även anpassas efter elbilen ID Buzz som ska börja säljas 2022 vilket skulle ge ännu bättre innerutrymmen.

– Jag tror den här typen av bil skule vara fantastisk för Skodamärket i dag, säger Daniel Hájek.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.