Bild
Nästa artikel
En grön skylt, som denna avsedd för MC, ger dig möjlighet att köra ett avställt fordon. Skylten finns i flera storleksvarianter.
En grön skylt, som denna avsedd för MC, ger dig möjlighet att köra ett avställt fordon. Skylten finns i flera storleksvarianter.

Skyltlös husbil gav bot

NYHETER

Polisen i Skövde jagade under onsdag förmiddag en husbil som kördes i Varnhem. Anmälaren hävdade att föraren körde som en galning och att husbilen saknade skyltar.

Skövde Nyheter uppmärksammar händelsen och har talat med polisens presstalesman Ulla Brehm.

Anmälaren misstänkte att den ganska nya husbilen var stulen och tio minuter efter samtalet till polisen kunde föraren stoppas. Förklaringen han gav var att husbilen, som var till salu, inte var registrerad för att köras i trafiken och att den därför saknade registreringsskyltar.

Polisen höll med om att den inte fick köras utan skyltar och föraren fick därför böter.

– Det var väldigt observant av anmälaren att se att bilen saknade registreringsskyltar, säger Ulla Brehm till tidningen.

Ett avställt, oregistrerat eller oförsäkrat fordon får inte framföras om inte en så kallad grönskylt, formellt saluvagnsskylt, fästs på det framförda fordonet. Grönkylten är populärt uttryckt att anse som ett fordon även om den inte är knuten till ett specifikt exemplar och grönskylten har exempelvis försäkring. Provkör du ett fordon måste du ta reda på om det är påställt eller inte och vilken omfattning försäkringen har. Annars kan det bli en dyr provkörning om olyckan är ett faktum.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.