Bild
Nästa artikel
Slutcampat på Landön

Slutcampat på Landön

Nyheter

Det blir ingen camping på Landön i Kristianstad i sommar, det har kommunen beslutat efter mark- och miljödomstolens dom.

Det blir ingen camping på Landön i sommar. Mark- och miljödomstolens dom om strandskyddet ligger fast och kommunen ser därför ingen möjlighet att hålla campingen öppen. Landöns camping har de senaste åren varit ifrågasatt av några närboende, som anmält verksamheten ur olika aspekter. Kommunen, som äger marken, har arrenderat ut campingen i avvaktan på en mer långsiktig detaljplanelösning. I somras fattade mark-och miljödomstolen beslut om att undanröja länstyrelsens beslut om dispens mot strandskyddet för campingområdet. Kommunen har överklagat men överklagan har inte beviljats.

– Vi vet att många har uppskattat den rekreation som Landöns camping har erbjudit, och kommunens vilja har hela tiden varit att det ska finnas en camping där även i framtiden. Nu går vi vidare och prövar vilka möjligheter som finns för området utifrån den uppkomna situationen, säger kommundirektör Jan Pålsson.

Redan i februari för två år sedan aviserade Kristianstads kommun att Landöns camping måste stängas efter en dom som begränsade vattenuttaget. Den gången gick det att hitta en lösning för vattenförsörjningen som gjorde att campingen trots allt kunde öppna till påsk. Men kommunen ser inga möjligheter att kunna hitta en sådan lösning nu eftersom avståndet till stranden inte går att påverka.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.