Bild
Nästa artikel
Solifer flyttar - Polar blir kvar
Solifer flyttar - Polar blir kvar

Solifer flyttar - Polar blir kvar

NYHETER

Solifer och Polars fabrik i Dorotea ska inom kort gå över till att enbart tillverka Polar. Tillverkningen av Solifer flyttas till Hymer i Tyskland och genom att koncentrera sig på ett fabrikat i Dorotea är det tänkt att varumärkena ska stå sig starkare.

Solifer har under flera år tillverkats i Dorotea men från 2015 års modellprogram flyttas tillverkningen till Tyskland och Hymer-gruppen.

- Produktionen av Solifer flyttar från Dorotea inom de närmaste veckorna men ägandet kommer inte att förändras, säger Sofia Modigh, marknadschef på Mobile Living Group.

De nya Hymerproducerade Solifervagnarna för 2015 kommer att lanseras i samband med Noliamässan i Piteå i början på augusti.

- Vi tror stenhårt på vårt koncept och har tagit oss friheten att kalla det Solifer 2.0. Med det vill vi tydliggöra att det är något helt nytt i produktväg. Solifer som varumärke har haft en grund i den Finska sisun – det har vi tagit med oss men expanderat varumärket med en mer skandinavisk inriktning. Du ska kunna bege dig vart du vill med en Solifer 2.0, utan att för den skull tumma på komforten. Vårt andra mål med denna omläggning är att Polar får fullt fokus uppe i Dorotea, säger Sofia Modigh, marknadschef på Mobile Living Group och därigenom ansvarig för varumärkena Solifer, Polar, Bürstner, Niesmann+Bischoff samt tillbehörssortimentet Movera.

Målsättningen är att tillverkningen i Doroteafabriken snabbt skall fyllas tack vare en ökad försäljning av Polars husvagnar och husbilar.

- Vi vill genom detta stärka Polars konkurrenskraft, men också skapa en tydligare profil för vår Solifervagn. Ett samarbete med Hymergruppen ger substansiella fördelar för produktionen av Polar i Dorotea. Det är i Dorotea Polars själ, kunskap och tradition finns, det som gör att vi kan producera marknadens finaste vagnar, säger Per-Erik Atterwall, styrelseordförande i SoliferPolar AB i ett pressmeddelande.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
bengan
2014-05-15 18:50

Jo, då blir kanske Solifer en välbyggd vagn.....

#2
KABE-RO
2014-05-17 08:26

Tror du

#3
bengan
2014-05-17 08:45

#4
bengan
2014-05-18 10:32

Taget ur texten
"Solifer som varumärke har haft en grund i den Finska sisun – det har vi tagit med oss men expanderat varumärket med en mer skandinavisk inriktning. Du ska kunna bege dig vart du vill med en Solifer 2.0, utan att för den skull tumma på komforten. "

Tänk Cabby Cruze tillverkad av Dethleffs--En Dethleffs med vatten buren Alde, fint-men elektrisk golvvärme...var sätter man i sladden om man reser och vill ha frihet.
Här finns inte många som köper elektrisk golvvärme om man har haft vattenburen golvvärme.

Hymer tillverkad Solifer? blir kanske samma/liknande koncept, dock har Hymer Eriba styrofoam som isolering vilken har både bättre isolervärde och styrka än cellplasten som finns i vagnarna från Dorotea. Blir golvvärmen el, ja då faller året runt och stanna vart man vill komforten.

Bli intressant,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.