Bild
Nästa artikel
Solifer Polar nyanställer

Solifer Polar nyanställer

MARKNAD

SoliferPolar AB i Dorotea nyanställer 30 personer efter en omfattande ökning av produktionsbehovet. Detta efter det stora intresse kunderna visat bolagets modeller på såväl Noliamässan som Elmiamässan.

Försäljningen av Polars och Solifers produkter har efter visningarna på två av branschens största och viktigaste mässor, Stora Nolia i Umeå och Elmia husvagn och husbil i Jönköping, ökat. Den ökade efterfrågan har lett till att produktionstakten i fabriken i Dorotea mer än fördubblats. För att klara den ökade produktionstakten har 30 personer anställts. Platschef Roger Johansson utesluter inte att det kan behövas ytterligare personalförstärkning för att möta den ökade efterfrågan. 

Det här är positivt för många parter – det är viktigt för branschen, för svenskt näringsliv i allmänhet och för arbetssituationen i Dorotea i synnerhet. Dessutom innebär en högre produktionstakt många fördelar, inte minst för våra slutkonsumenter, säger Roger Johansson, platschef på SoliferPolar AB.

Alla Polars produkter tillverkas sedan 1964 i Dorotea i världens nordligaste husvagnsfabrik.

Försäljningen sker genom återförsäljare i Sverige, Finland och Norge samt genom importörer i Danmark, Holland, Tyskland och Schweiz.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
tommyedling
2013-09-26 20:09

Vissa Husbilar t.ex. Solifer tillverkas ju i Tyskland, LMC fabriken och Hymerfabriken.. Inte är det Svenska Husbilar då.

#2
Mikael Galver
2013-09-27 15:07

Hej tommyedling!
Alla Polars produkter är tillverkade i Sverige. Deras husbilar och husvagnar byggs i Dorotea. Även Solifers husvagnar byggs där. Solifers bilar är mycket riktigt byggda i Tyskland. Bilarna i Solifers Action-serie byggs i Capronfabriken i Neustadt. Capron tillverkar även Carado och Sunlights modeller. Solifers övriga sortiment på bilsidan är varianter av LMC:s bilar och de byggs i Sassenberg.

#3
tommyedling
2013-09-29 14:02

Mikael,visst e de så när det gäller Polar och Solifers husvagnar... Många fabriker tillverkar flera märken, precis som många delar till de flesta märken kommer från samma tillverkningsställe,,, inget fel i det..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.