Nästa artikel
Sommaren är här med eldningsförbud
NYHETER

Sommaren är här med eldningsförbud

Publicerad 17 maj 2018 (uppdaterad 17 maj 2018)
För alla som gillar campingliv börjar det bli dags att kolla de lokala eldningsförbud som nu successivt träder i kraft. Engångsgrillar på torrt underlag kan få förödande konsekvenser för att inte tala om öppen eld.
För att ta ett exempel har det nu införts eldningsförbud i sydöstra Dalarna. Brandrisken där är en femma på en femgradig skala och informationen uppdateras dagligen. Kolla via nätet vad som gäller där och när du är!

Ett par saker, utöver sunt förnuft, som ofta påpekas är att alltid ha vatten till hands för att släcka grillen efter användning och att inte lämna kvar resterna i naturen.

För oss med fritidsboende är också avståndet till fordonet av vikt, även om det inte är en engångsgrill. Tyvärr är brandförloppen i både husbilar och husvagnar extremt snabba och leder oftast till omfattande skador. Att ha en brandsläckare i sitt fordon borde vara en självklarhet. Tänk på att den ska vara lättåtkomlig! Kanske både en inuti fordonet och en direkt åtkomlig utifrån?

Varje år går dessutom brandskyddsmyndigheten ut med varningar om för tätt stående fordon på campingar och ställplatser. Minst fyra meter ska det vara och förhoppningsvis blir det inga förelägganden i år.

Nog med pekpinnar, för visst är det så att grillning är en del av campinglivet?


 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.