Nästa artikel
SOS-larm via SMS från 1 juli
NYHETER

SOS-larm via SMS från 1 juli

Publicerad 17 juni 2017 (uppdaterad 17 juni 2017)
Från och med 1 juli kommer SOS Alarm att kunna skicka ut SMS med varningar och instruktioner till människor som finns sig i ett drabbat område.

Så som det är i dag, innan lagförändringen har gått igenom, har SOS Alarm bara möjlighet att skicka ut varnings-SMS till personer som har ett abonnemang som är registrerat i området, skriver SR på sin hemsida, men från den 1 juli kommer SOS Alarm att kunna skicka ut viktiga meddelanden till allmänheten via SMS baserat på var de verkligen befinner sig.

– Det kan vara vid större bränder, vädersituationer eller eventuella terrorattentat där vi och den ansvariga myndigheten vill gå ut och varna allmänheten och ge instruktioner på hur man ska agera, säger Linda Boholm Lundemo som är presstalesman vid SOS Alarm till SR.

Fördelen blir att man kan nå de personer som verkligen befinner sig i "rätt" område med de varningar och instruktioner som behövs.

– Vi skickar ut ett informationsmeddelande till teleoperatörerna, som ser vilka abonnenter som befinner sig i det aktuella området och skickar vidare meddelandet till dem. Det ger effekten att rätt information kommer till rätt personer, säger Linda Boholm Lundemo.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.