Nästa artikel
Spännande vattenpark ska skapas i Västerås
NYHETER

Spännande vattenpark ska skapas i Västerås

Publicerad 14 september 2020
Nästa sommar ska Västerås nya vattenpark med bland annat grillplatser stå klar. Norconsults experter inom miljö och VA står bakom projekteringen av den nya parken i Johannisberg.
Västerås stad och Mälarenergi AB planerar att anlägga en vattenpark i Johannisbergsområdet strax sydväst om Västerås. Även om syftet med vattenparken är att rena vattnet i Kapellbäcken och därigenom förbättra vattenkvalitén i Mälaren blir den även ett lyft för friluftsliv och rekreation samt främjar biologisk mångfald.

Vattenparken beräknas bli 13 hektar stor, där nästan hälften av parken kommer att bestå av vattenytor i form av sex dammar med olika djup och form, samt en mindre bäck. Vattenparken får sittplatser, grillplatser, stigar och bryggor.

– Vi har jobbat brett över teknikgränserna i detta projekt, säger uppdragsledare David Reuterskiöld och Alexander Grossmann som arbetat länge med projektet. Uppdraget har omfattat hela kedjan från design av dammar och våtmarksytor och tillståndsprövning vid mark- och miljödomstolen till detaljprojektering av dammar , pumpstation och intagsanordningar samt framtagande av förfrågningsunderlag för upphandling av entreprenör.

Vattenparken ingår i ett omfattande EU-projekt (LIFE IP Rich Waters) som omfattar flera delprojekt i länet, med syfte är att förbättra vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Tanken är att hela vattenparken ska vara klar innan sommaren 2021.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.