Bild
Nästa artikel
Ställplats Axeltorp får rätt i domstol

Ställplats Axeltorp får rätt i domstol

NYHETER

Mark- och miljödomstolen upphäver flera udda krav som ställts i samband med att kommunen gav en strandskyddsdispens för ställplatsen.

På sin Facebooksida meddelar Axeltorps ställplats att de i april fick en strandskyddsdispens från myndighetsnämnden i Bromölla. Tillståndet omgärdades dock med en rad villkor, bland annat om att parkeringsytan skulle begränsas, att inga avgifter fick tas ut, att det inte fick finnas tillgång till el samt att verksamheten inte fick marknadsföras. De skulle inte ens få rätt att sätta upp en skylt om att ställplatsen fanns.

Ställplatsen, som är markägare, överklagade beslutet och har nu fått rätt.

- Jag är mycket nöjd. Det känns oerhört skönt att få rätt efter alla dessa år, säger Kim Thuresson från Axeltorps ställplats i ett uttalande till Kristiansstadsbladet.

Det enda krav som kvarstår att att ställplatsen inte får begränsa allmänhetens tillträde till stranden, något som han säger dock aldrig varit aktuellt.

Bromölla kommun har dock rätt att överklaga beslutet, något som Kim Thuresson inte tror kommer att hända.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.