Bild
Nästa artikel

Ställplats i Borenshult

NYHETER

Slusskiosken i Borenshult kommer att få nytt liv i en upprustning med bland annat fler ställplatser för husbilar.

Ägarna har sedan tidigare även drivit café Hamnpiren men de kommer att sälja den verksamheten för att kunna satsa all kraft på och utveckla slusskiosken i Borenshult. Ägarna Nader Moini och Dastan Chaomar har även restaurangen Berggrens källare.

– Vi ser området kring Borenshult och slusstrappan som en oslipad diamant. Därför vill vi satsa mer krut där, säger Moini i ett uttalande till tidningen MVT.

De kommer att börja med att rusta upp kiosken och tanken är att sortimentet ska utökas, från kaffe, godis och glass, till något mer matnyttigt. Antalet ställplatser för husbilar kommer att utökas då de nuvarande inte riktigt har räckt till för efterfrågan.

Dastan Chaomar menar att det upprustningen handlar om ett långsiktigt projekt där saker och ting måste få tid att sätta sig.

Ägarna betraktar slusstrappan i Borenshult som en historisk plats som väldigt många är nyfikna på. Här finns en historia som slår det mesta, säger Nader Moini till MVT.

Var?

Infarten sjövägen till Motala. Motala ligger efter väg 50 på Vätterns östra strand.

GPS: N58°33'25", E15°04'48"

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.